2008. november 19., szerda

Tarol a HSM3

Újabb számokkal lehet bizonyítani, hogy a HSM3 érdekelt az egész világon, éshogy a szereplők nagy sikerrel telljesítettek ebben a filmbben is:

Az elmúlt hétvégén a film Amerikában a box office lista negyedik helyén végzett (ez már a negyedik hétvége volt) ezzel újabb 5,656,162 dollárt hozott a tengerentúli mozik és a Disney konyhájára, amivel odaát már 84,169,216 dolláros összbevételnél jár. És ami még döbbenetesebb: Amerikán kívül az elmúlt hétvégén 11,820,252 dollárt kaszált a film, ezzel pedig nemzetközi viszonylatban 122,200,000 dollárnál jár!

Mindez összességében azt jelenti, hogy a High School Musical 3 című film immár világviszonylatban 206,369,216 dollárnál tart!! Átlépve ezzel a 200 milliós határt és összbevételt tekintve jócskán megelőzve egy újabb musicalfilmet, méghozzá 202,548,575 dolláros összbevételt elérő Hajlakkot! Tekintve, hogy a HSM 3 mindössze 11 millió dollárból készült, ez az összeg csaknem tizenkilencszeres megtérülést jelent!



Bár a nemzetközi adatok teljes részletességben még nem állnak rendelkezésre, néhány érdekesebb ország adatait talán érdemes megnézni:

Magyarországon a box office lista harmadik helyén találjuk a HSM 3-at a negyedik hétvége után, Mexikóban úgyszintén. A teljesen eltérő kultúrájú Törökországban a lista negyedik helyén nyitott a film, erőteljesen szorongatva James Bond-ot. Nagy Britanniában is tartja magát a film, a box office harmadik helye az övé. És egy első hely a végére: Dél-Afrikában a harmadik hétvégéjén is első a film.

Ahogyan a forrás is megjegyzi, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy olyan hatalmas piacokon még nem mutatkozott be a film, mint Japán és Oroszország, valamint az ausztrál premier sem érkezett még el.

Forrás: x

Nincsenek megjegyzések: