2008. november 29., szombat

Minden idők második legkifizetődőbb musicalfilmje

A High School Musical 3 a nemzetközi vetítés ötödik hétvégéjén 5,110,796 dollárt hozott össze, ami a box office ötödik helyét jelenteti. Ez azért is remek pozíció, mert egy kivétellel csupa, nálánál később bemutatott film előzi meg. Ezzel a hétvégi adattal együtt pedig a film nemzetközi szinten már 129,890,853 dollárt kaszált.
Amerikában a keddi nap 261,714 dollárjával a HSM 3 bevétele 33 vetítési nap után 87,306,221 dollár!
Az tengerentúli és a nemzetközi adatok összesítéséből kiderül, hogy a High School Musical 3 immáron 217,197,074 dollárnyi összbevételnél jár szerte a világon, ami már nagyon közel van a húszszoros megtérüléshez!

Ez megtérülési ráta azt jelenti, hogy zenés film kategóriában a rendelkezésre álló adatok alapján a Grease után minden idők második legkifizetődőbb musicalfilmje a HSM 3!


Ám nem csupán a film, hanem a zene is sikereket ér el.

Az amerikai Billboard listán, ahol az előző két HSM zenéje is igen szépen szerepelt, a High School Musical 3: Senior Year Original Soundtrack is kiválóan tartja magát.

A The Billboard 200 nevezetű listán, ami kategóriától független sorrendet tartalmaz a 7. pozícióban találjuk a zenei albumot, négy hét után.

A Top Internet Albums című listán a 6 helyezett a HSM 3. filmzene.

Ezeknél is előkelőbb helyet foglal el a kategória szerinti bontásban, a Top Soundtracks nevű listán, ahol is az igazán előkelő 2. pozíció birtokosa!

Forrás: x

Nincsenek megjegyzések: