2008. október 29., szerda

Rekordot döntött a High School Musical 3.

Azok, akik nem szeretik a HSM-et egyre jobban fanyaloghatnak ugyanis, a HSM3 - Végzősök Magyarországon is rekordot döntött!

"A High School Musical 3. – Végzősök az idei év eddigi legsikeresebb nyitófilmje lett hazánkban: egy hétvége alatt több mint 86 ezer magyar néző látta.

A tinédzserek legnagyobb örömére múlt hét csütörtök óta végre látható a hazai mozikban az idei év leginkább várt tinifilmje, a High School Musical 3. - Végzősök című produkció. A tinik legnagyobb kedvencei, Zac Efron, Vanessa Anne Hudgens és a többi ifjú sztár pedig már a nyitó hétvégén 86.556 nézőt csalogatott be a mozikba.

Ezzel a film lesöpörte a trónról az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága és a Mamma Mia! című filmet is, így megdöntötte a 2008-as hazai rekordot. És ez még csak az őrület első hétvégéje, az őszi szünetben a mozik hatalmas rohamra számítanak, javaslatuk szerint érdemes a jegyeket előre lefoglalni.

A High School Musical 3. természetesen nemcsak hazánkban, hanem az Egyesült Államokban is tarolt: ottani nyitó hétvégéjén összesen 42 millió dollárt kaszált, amivel új rekordot állított fel, hiszen musical eddig még sosem hozott össze egyetlen hétvége alatt ekkora bevételt (a korábbi csúcstartó a Mamma Mia! volt idén júliusban elért 27,8 milliós eredményével).

Ez a kiemelkedő adat pedig annál is inkább nagy anyagi sikernek számít, mivel a film állítólag kevesebb, mint 15 millió dollárból készült, tehát már az első hétvégén csaknem háromszorosan hozta be az árát.

A HSM 3. pedig nemcsak Amerikában szerepelt ilyen szépen: nemzetközi eredményei megközelítik az Államok-belit, hiszen első hétvégéjén a film 40 millió dolláros jegybevételre tett szert világszerte 22 országban (csak Nagy-Britanniában például 13,5 milliót hozott) – ez a legjobb eredmény A sötét lovag augusztusi bemutatója óta (ami 42 millió dolláros nemzetközi bevétellel nyitott). A gyártó stúdió, a Disney szerint a musical az összes országban első lett a box office toplistán. "

Forrás: Est.hu

Nincsenek megjegyzések: