2008. október 27., hétfő

19 országban látható

Szép jó reggelt Mindenkinek! Tegnap azért nem volt hír, mert végre eljutottam a HSM3-ra egy moziba!:D Erről nemsokára írok egy kis beszámolót, de most egy hírt hoztam Nektek!

Az egyik szokatlanabb Észak-Amerikai jegyeladási párbajnál, egy élénk romantikus Disney musical aduval ütötte ki a hátborzongató Fűrász sorozat 5. részét.

A High School Musical 3: Senior Year a Walt Disney TV film kiváltságának első nagyképernyőn debütáló filme az első három nap alatt 42 millió dollárt hozott a konyhára. Ezzel a nyitóhétvégi eredménnyel beállította a musicalek új rekordját, jócskán(mérföldekkel) fölülmúlva az ABBA témájú júliusi Mamma Mia! 27,8 milliós bevételét!

A film már 19 nemzetközi piacon bemutatkozott, és mindegyik helyen az eladások 1. helyére ugrott, Angliában 13 millió dollárral.



DAL ÉS TÁNC

"A zene utazik!" - mondta Mark Zoradi, a Walt Disney Studios Motion Pictures Group elnöke. "Néha az amerikai vígjátékok nehezen ztaznak, de ez egy viszonylag egyszerű történet és egy jó minőségű, mókás film."

A dal-és-tánc kiváltság két szintén rekordokat döntő TV filmet és két zenei albumot hozott össze, és bálványokká avanzsálta a főszereplő csillagokat, Zac Efron-t, Vanessa Hudgens-t és Ashley Tisdale-t. A három filmet Kenny Ortega, Dirty Dancing koreográfusa rendezte.

A kijáratoknál végzett felmérés szerint az észak-Amerikai közönség 3/4-e nőnemű volt, éppen több, mint fele 18 évesnél fiatalabb, és körülbelül 2/3 család volt.

Forrás: Reuters és Zanessa- Live in Love

Nincsenek megjegyzések: