2008. október 26., vasárnap

HSM3 rekord

A Disney "High School Musical 3: Senior Year" című mozifilme már az első vetítési napon rekordot döntött Amerikában, rögtön két nyitónapos rekordot forasztott egybe a live-action musical és a gyerekeknek ajánlott filmek között. Mindazonáltal mellette még a Fűrész 5. része is háttérbe szorult, igaz, még így is mindenidők harmadik legnagyobb bevételét eredményezte, természetesen horror "kategóriában".

Az Egyesült Államokban 3623 moziban játszották a HSM3-t már az első napon, azaz október 24-én, ami csillagászati összeget, 16,9 millió dollárt eredményezett, míg a Fűrész 5 14 millió dollárt keresett. A pénzügyi válság ellenére mindkét film messze eredményes lett, persze ebben a célközönség is szerepet játszott. A High School Musical 3-ra a jelentések szerint főként (kis)lányok, míg a Fűrész 5-re inkább idősebb fiatalok ültek be.


A Kenny Ortega által rendezett, Zac Efron és Vanessa Hudgens főszereplévésel készült HSM3 verte az első napi rekordokat, amit még 2007-ben a Hajlakk állított be, a maga 11 millió dollárjával. A második helyen eddig a Disney februárban kibocsátott 3D filmje, a Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Tour tanyázott, 8,7 millió $-ral. A HSM3 kétségkívül ugyanilyen népszerű fog maradni az USA-ban vasárnapig, és feltehetőleg így meg fogja előzni a 31,1 millió dolláros rekord nyitóhétvégét, ami a Hannah Montana filmhez fűződik.

Forrás: X

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez durva.....:O jó sok ember mehetett el:D

Nóryyy írta...

Igen Dóri, igazad van!:D Bár nem hiába lett a HSM3-ból mozifilm! Erre számítani lehetett, hogy nagyon lefogja körözni a többi mozifilmet és már értem is, hogy mért!:)