2008. december 6., szombat

Újabb HSM3 sikerek

A hatodik hétvégéjénél járó High School Musical 3 – Senior Year című film még mindig az egymillió dollár feletti hétvégi bevételt produkáló filmek táborát erősíti Amerikában. Az elmúlt hétvégén egészen pontosan 1,061,628 dolláros bevételt produkált a tengerentúlon. Így, bár számszaki pozíciót vizsgálni nem érdemes már, a listán e hétvégi bevételt tekintve csak egyetlen olyan film előzi meg, amely már legalább hat hete fut – ám összbevételt tekintve az jócskán elmarad mögötte. A keddi adatokkal bezárólag pedig kijelenthető, hogy az odaát 40 napja futó HSM 3 88,828,124 dolláros amerikai bevételnél jár.

Ami ennél (is) nagyobb durranás, az a nemzetközi bevétel. Az elmúlt hétvégén szerte a világon, 3,635,900 dollárt produkált a film, így a nemzetközi összesítésben már 134,739,403 dollár a bevétel!


Néhány érdekesebb ország: Argentínában a hétvégén debütált a HSM 3, rögtön a box office első helyén, ami 473,679 dollárnyi bevételt jelent. Bolíviában két hete megy már, ám változatlanul tartja az első helyét, Chile-ben ugyanez a helyzet, annyival megtoldva, hogy ott az összbevétele máris majd 100,000 dollárral haladja meg az ott már hetedik hete vetített Mamma Mia számait. Első helyes bemutatkozás volt Kelet-Afrikában is, ott ez 17,928 dollárt jelentett. Van még egy első helyünk, mégpedig a szappanoperák hazájából, Venezuela-ból, ahonnan 496,677 dolláros nyitást jegyezhetünk fel.
Érdekes lehet még Brazília, ott hat hete megy és még mindig a második pozícióban van.
Idehaza a vetítés hatodik hetének végén a hetedik pozíció birtokosa a HSM 3.
Európában a legjobban még mindig Nagy-Britanniában tartja magát a film, a hatodik hétvégéjén a hatodik helyen 443,680 dollárt kasszírozva.

Szándékosan hagytam a végére: Ha összesítjük a tengerentúli és a nemzetközi adatokat, akkor elképesztő 223,567,527 dollárt kapunk, ami immáron jóval több mint húszszoros megtérülés!!

És ne feledjük: hátravan még (legalább) két jelentős országban a bemutató; a héten ausztrál premier, Japánban pedig majd februárban mutatkozik be a film.

Továbbra is jól szerepel a zenei album a legjelentősebb listán, hat héttel a kibocsátást követően.

A The Billboard 200 elnevezésű listán a 11. pozícióban találjuk a High School Musical 3 – Senior Year albumot.
A Billboard Comprehensive Albums című rangsorolásban a 12. helyezett.
A Top Internet Albums kategóriában a 10. hely az övé.
És legjobb eredményként: tartja múlt heti 2. helyét a Top Soundtracks nevű listán

Forrás: X

Nincsenek megjegyzések: