2008. december 20., szombat

Herald Sun interjú

Vanessa Hudgens, aki jelenleg az egyik olyan hollywoodi, aki otthon tanult, úgy jellemzi a három High School Musical filmet, mint a saját verziója a valódinak.

"Ez az én középsikolás élményem. Sikerült olyan közeli csapatot kialakítanom, mint amilyenek a középiskolában vannak." - mondja. "Sikerült velük lediplomáznom, földobni a sapkám a levegőbe egyből az első alkalommal. És azt hiszem, egy tündérmesébe illő szalagozóbálom volt."

Szintén megkapta a fiút is -- Troy Bolton/Zac Efron -- a képernyőn és a való életben egyaránt, bár a fiatal pár inkább különvál a vörösszőnyegen a különböző nemzetközi High School Musical 3: Senior Year premiereken.

Bár Efron-ban felmerült néhány kétség, hogy elszerződjön-e a harmadik részhez(az elsőhöz, ami a nagyképernyőn debütált), Hudgens azt állítja, ő egy percig sem hezitált.

"Amikor meghallottam, hogy csinálunk egy harmadikat, nem lehettem volna izgatottabb, mert ők a legjobb barátaim. És kapva-kapsz az alkalmon, hogy azt csináld, amit szeretsz, ami a színészkedés, az éneklés és a táncolás."

Hudgens-nek, aki 16 éves volt, amikor bekerült a filmbe az új lány, Gabriella Montez szerepével, a diplomázás tökéletes módja volt annak, hogy lezárja, amit elkezdett.

Mindazonáltal a búcsúzás keserédes pillanat volt.

"Az utolsó napon egyszerűen csak túl sok volt a könny." - mondja Hudgens.

Egy őszinte búcsúbeszéd a rendezőtől, Kenny Ortega-tól sem segített a helyzeten.

"Egyszerűen nem tudtunk visszamenni forgatni, mert Kenny elmondta ezt a beszédet, és a fodrászok és a sminkesek azt mondták 'Nem tudjuk megcsinálni a sminküket, mert nem fogják abbahagyni a sírást'."

A High School Musical sorozat hihetetlen sikere az első helyen tetőzött októberben az amerikai box officeokban, amikoris a film a harmadik alkalommal döntött rekordot ez évben a legtöbbet termelő musical nyitó hétvégéinél.

65.2 millió dollárjával kiütötte a Hajlakkot és a Mamma Mia!-t, pedig mindkettő több, mint 42 millió dollárt produkált.

Hudgens személyre szabottan készült a musicalek felélesztésére.

A színésznő, aki múlt vasárnap lett 20 éves, 8 évesen lépett fel először egy helyi produkcióban, az Óz, a csodák csodájában.

"Mindig szerettem a musicalszínházakat. Ezért vagyok annyira büszke a High School Musical-re, mert szerintem a musicalek bámulatos része a filmtörténetnek és kaptunk egy lehetőséget, hogy visszahozzuk ezt megmutatni az embereknek." - mondja.

A három film között, Hudgens egy zenei karriert is alapított, kibocsátva két albumot, a V-t és az Identified-ot(utóbbi kibocsátása után a 23. helyen állt júliusban az USA-ban).

De pillanatnyilag a színészkedésre koncentrál.

Igaz, következő filmje újra a zenén alapul - a Bandslam a fiatalok meséje, amiben középiskolai diákok alakítanak egy rockbandát és beszállnak a bandák háborújába. Hudgens egy tizenéves kívülálló lányt játszik.

"Ő teljesen különbözik Gabriellától...sokkal darkosabb, sokkal befeléfordulóbb."


Forrás: x

Nincsenek megjegyzések: